Πώς να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη σε μια σχέση - (6 τρόποι από έναν εμπειρογνώμονα)

25 Απριλίου 2019

Ο πελάτης μου Fran, ένα 38-year-old εφαρμογή, ελκυστική επαγγελματική, έχει προσπαθήσει να συνεργαστεί με την εμπιστοσύνη ζητήματα της με fiancГ της © πέντε μηνών, Γιώργο. Δεν είχα δει επαγγελματικά για μερικές εβδομάδες, όταν μια μέρα, από το πουθενά, που έχει προγραμματιστεί ένα ραντεβού. Μπήκε στο γραφείο μου, πήρε παλιά γνωστά έδρα της στο καναπέ μου και ξέσπασε σε δάκρυα. «Προσπαθώ απεγνωσμένα να τον πείσουν τον αγαπώ, είμαι αφοσιωμένος σ 'αυτόν, και θα είναι πάντα εκεί γι' αυτόν. Αλλά ανεξάρτητα από το τι κάνω ή να πω, ότι ανησυχεί ότι θα τον αφήσει «, είπε. «Τι μπορώ να κάνω για να τον πάρει να με εμπιστευτείς;»

Για Fran και άλλοι σαν κι αυτήν, η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιον που εμπιστεύεστε αν αυτό το άτομο δεν είναι σε θέση ή κίνητρα για να το πράξουν. Fran πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν Γεωργίου, μέσα από τις δράσεις και τα λόγια, ότι είναι πιστοί, υποστηρικτική, και αξιόπιστη, αλλά η εμπιστοσύνη είναι πάντα ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ο συνεργάτης σας πρέπει να έχει την ικανότητα και την επιθυμία να σας εμπιστευθεί, και θα πρέπει να είναι αξιόπιστο.

load...

Η συμβουλή μου προς Fran και τους άλλους: Κατανόηση του τι εμπιστοσύνη σημαίνει και γιατί είναι σημαντικό, ρωτήστε τον εαυτό σας δύο ερωτήσεις σχετικά με το αν η εμπιστοσύνη μπορεί να αναπτυχθεί στη σχέση σας, και στη συνέχεια, δοκιμάστε μερικές ασκήσεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης με το σύντροφό σας, με την προϋπόθεση οι δύο εταίροι έχουν δεσμευθεί στη διαδικασία. Η εμπιστοσύνη, ή η έλλειψή της, ορίζει μια εταιρική σχέση. Πρέπει να είναι παρόντες για τη σχέση να ανθίσει και να πάει προς τα εμπρός!

load...

Πρώτον, Τι είναι η εμπιστοσύνη;

Όταν εμπιστεύεστε κάποιον, πιστεύετε ότι πρόσωπο που σας λέει την αλήθεια, δεν θα βλάψει ή να σας εξαπατήσουν, και έχει τα συμφέροντά σας στην καρδιά. Σε μια σχέση αγάπης, είναι σημαντικό ότι εσείς και ο σύντροφός σας να αισθανθεί κάθε μια αίσθηση εμπιστοσύνης. Αυτή η πίστη μειώνει τις αναστολές και τις ανησυχίες σας, και μπορείτε να αποκαλύψει τα συναισθήματα και τα όνειρα με την άλλη. Αυτή η ανταλλαγή σας κάνει να αισθάνεστε πιο κοντά και πιο συνδεδεμένο με το σύντροφό σας.

Για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης σε μια σχέση, πρέπει να καταλάβετε ποια είναι η λέξη και πράξη σημαίνουν πραγματικά.

load...

Σε μακροχρόνια μελέτη μου του γάμου , ζήτησα από τις πιο ευτυχισμένες ζευγάρια να αναφέρουμε τα σημαντικότερα προσδοκία σχέση τους. Ένα επιβλητικό 92% των ανδρών και 96% των γυναικών απάντησε: «Θα πρέπει να αισθάνονται ότι ο σύζυγός σας ποτέ δεν θα βλάψει ή να σας εξαπατήσουν.» Πρέπει να είναι η εμπιστοσύνη υπάρχουν.

6 τρόποι για να χτιστεί η εμπιστοσύνη σε μια σχέση

Πριν εμπιστοσύνη μπορεί να αναπτυχθεί σε μια σχέση, θα πρέπει να καταλάβω αν είστε σε θέση να εμπιστεύονται συνεργάτη (και αντιστρόφως) και αν ο καθένας από εσάς είναι αξιόπιστη. Αυτά τα δύο πράγματα θα καθορίσει κατά πόσον είναι δυνατό για την εμπιστοσύνη να αυξηθεί στη σχέση σας.

1. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν είστε σε θέση να εμπιστεύονται το σύντροφό σας

Εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να αναρωτηθείτε αυτήν την ίδια ερώτηση. Είναι αδύνατο να αφήσει μια σοβαρή σχέση ή να περάσουν από ένα διαζύγιο χωρίς κάποια αρνητικά συναισθήματα προς τον πρώην συνεργάτη. Αλλά για να χτίσει την εμπιστοσύνη με ένα νέο πρόσωπο θα πρέπει να αφήσει να πάει από τυχόν ισχυρά συναισθήματα προς μια προηγούμενη σχέση ή ex. Στην έρευνά μου, να εμπιστεύεται πραγματικά έναν εταίρο, θα πρέπει να πούμε: «Δεν αισθάνομαι ένα μεγάλο μέρος τίποτα προς την πρώην μου.»

Κρεμαστά για να έντονα συναισθήματα για το παρελθόν σας αποτρέπει από την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης σε μια νέα σχέση. Θα πρέπει να εργαστούν με ή αντιμετώπιση αυτά τα συναισθήματα κεφάλι, και να εξουδετερώσει προσκόλλησή σας στο παρελθόν, ή θα χάσετε για νέες σχέσεις. Θα συγκρίνετε τις τρέχουσες εταίρους για τα τελευταία αυτά, και δεν θα είναι σε θέση να εμπιστεύονται πλήρως ένα νέο συνεργάτη.

Αν κάτι έχει συμβεί στο παρελθόν σας που σας κάνει να μην θέλετε να εμπιστεύονται τους ανθρώπους, που θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης σε μια σχέση.

Για τον πελάτη μου Fran, της fiancГ © Γιώργος ήταν ακόμα πολύ θυμωμένος ότι η πρώην σύζυγός του τον είχε χωρίσει πριν από αρκετά χρόνια. Αυτή η συναισθηματική αποσκευή τον εμπόδισε από το να δει πόσο πραγματικά αγάπη και υποστηρικτική Fran ήταν στην τρέχουσα σχέση τους.

2. Καθορίστε Η αξιοπιστία του άλλου

Βέβαια, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια νέα σχέση είναι, επίσης, για εσάς και την αξιοπιστία του συντρόφου σας ή την ικανότητα να είναι αξιόπιστη και ειλικρινής. Αλλά πώς ξέρεις αν ο σύντροφός σας είναι το είδος του ατόμου που μπορεί να εμπιστευθεί; Υπάρχουν τρία συνθήματα που επισημαίνουν το γεγονός ότι ένα πρόσωπο είναι αξιόπιστο.

Είναι το πρόσωπο που συνεπή και προβλέψιμη;

Να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά που τόνισε, αναστατωμένος, ή γεμάτη αγάπη; Συνεπής συμπεριφορά είναι το κλειδί για την αξιοπιστία.

Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την αξιοπιστία του συντρόφου σας καθώς και τη δική σας.

Έχει το πρόσωπο που ήταν ειλικρινής μαζί σου μέχρι τώρα;

Μήπως ο σύντροφός σας να σας πω την αλήθεια και να μην κρατήσει μυστικά από εσάς; Είναι χαρά να σας προστατεύει από ορισμένες πληροφορίες (μια μικρή ιδιωτική ζωή δεν είναι ένα κακό πράγμα), αλλά εάν αυτός ή αυτή κρύβει σημαντικές πληροφορίες, τότε δεν μπορεί να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να αναπτυχθεί ως ένα ζευγάρι. Εάν ένα άτομο βρίσκεται σε τακτική βάση, κατασκευάζει πληροφορίες, ή κάνει δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με την αλήθεια, θα ροκανίσει τη σχέση σας.

Μήπως το πρόσωπο που έχει τα συμφέροντά σας στην καρδιά;

Μήπως ο σύντροφός σας σκεφτείτε εσείς (και τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο για σας) κατά τη λήψη αποφάσεων χωριστά και ως ζευγάρι; Αυτό περιλαμβάνει ό, τι κάνετε ως ζευγάρι, όπου μπορείτε να πάτε για τις ημερομηνίες, και πώς θα στηρίξει τις αποφάσεις του άλλου φιλίες, τη σταδιοδρομία και τη ζωή.

3. Ανακοίνωση των Παράλληλα Intimate να αλληλοενημερώνονται

Ένας τρόπος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια σχέση είναι για εσάς και το σύντροφό σας να μοιραστούν τις προσωπικές πληροφορίες μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να είναι εμπιστευτικές πληροφορίες που δεν έχουν αποκαλύψει σε κανέναν άλλο. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σύντροφό σας σχετικά με τα παιδικά της χρόνια, αυτό που είναι πιο περήφανος για να κάνει κατά το τελευταίο έτος, ή ό, τι ήταν σαν να μεγαλώσουν με μια μητέρα που είναι θεραπευτής. Όταν ο σύντροφός σας απαντά σε αυτές τις προσωπικές ερωτήσεις, και μπορείτε να ακούσετε με ανοιχτό μυαλό, την εμπιστοσύνη χτίζει μεταξύ των δυο σας.

Πραγματικά ακούγοντας ενώ μπορείτε να μοιραστείτε τις προσωπικές ιστορίες με κάθε άλλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσει τους τοίχους προς τα κάτω και να πάρει την εμπιστοσύνη που ρέει.

Είπα πελάτη μου Fran να γράψετε επτά προσωπικές ερωτήσεις σε ένα κομμάτι χαρτί (π.χ., έκανε να έχουν ένα κατοικίδιο ζώο όταν μεγάλωνα ή όταν αυτός θα ταξιδέψει και γιατί αν κερδίσει το λαχείο;) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αυτή και ο Γιώργος θα πρέπει στη συνέχεια να καθίσουν μαζί, να πάρει κάθε κομμάτι χαρτί έξω από το μπολ, και οι δύο μοιράζονται τις απαντήσεις μπροστά από το άλλο. Αυτή η συζήτηση θα μπορούσε ακόμη και να διαρκέσει μερικές νύχτες!

4. Πάρτε πρωτοβουλία και να αποκαλύψει Solo

Αποκαλύψτε τις προσωπικές ιστορίες και μυστικά για το σύντροφό σας, χωρίς ερωτήσεις γι 'αυτόν ή αυτήν. Μελέτες δείχνουν εάν οι μετοχές ένα άτομο κάτι πολύ προσωπική και δύο άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη σχέση συνεχιστεί, τότε το άλλο άτομο απαντά με φυσικό τρόπο στο ίδιο επίπεδο της οικειότητας.

Σταδιακά μέχρι το επίπεδο εμπιστοσύνης στη σχέση σας με την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών χωρίς ερωτήσεις του συντρόφου σας.

Αυτό, στη συνέχεια, χτίζει σταδιακά την εμπιστοσύνη στη σχέση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πόσο ο καθένας από εσάς έχει αποκαλύψει ο ένας στον άλλο την πάροδο του χρόνου ως δείκτης του κατά πόσο η σχέση αναπτύσσει την εμπιστοσύνη ή όχι.

5. Κρατήστε ένα Εμπιστοσύνη Συνομιλία με το σύντροφό σας

Ένας άλλος τρόπος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια σχέση είναι να έχει αυτό που εγώ αποκαλώ μια εμπιστοσύνη συνομιλία με τον σύντροφό σας. Κάτσε κάτω και να ζητήσει από κάθε άλλο δύσκολες ερωτήσεις, όπως:

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτή η συζήτηση θα σας δώσει μια αίσθηση του πόσο εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο εκείνη τη στιγμή και αν δείτε την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση με τον ίδιο τρόπο. Συναίνεση και τις κοινές αξίες σχετικά με την έννοια της εμπιστοσύνης και της δέσμευσης να τεθούν οι βάσεις για την εμπιστοσύνη για να συνεχίσει να αυξάνεται στη σχέση σας.

6. Επιδίδονται σε Team Building Προκλήσεις

Εμπιστοσύνη επίσης να αναπτυχθεί σε σχέση με αυτόν δραστηριότητες μαζί που απαιτούν οι δύο από σας να ολοκληρωθεί το έργο. Δραστηριότητες που είναι χτισμένα στην ομαδική εργασία, όπως τη φροντίδα ενός κουταβιού, από κοινού φύτευση λουλουδιών σε έναν κήπο, ή να εργάζεται σε ένα παζλ μαζί, δημιουργούν εμπιστοσύνη.

Να κάνει κάτι που απαιτεί από εσάς να εργαστούν μαζί για να ολοκληρώσουν μια εργασία, όπως η έναρξη μιας κήπο ή την αύξηση ένα κουτάβι, είναι μια από τις καλύτερες δραστηριότητες team building.

Είναι η διαδικασία για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων σε συνδυασμό (π.χ., κουτάβι ευδοκιμεί, κήπο γεμάτο λουλούδια, ένα τελικό παζλ) που χτίζει την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο.

Χρειάζονται δύο για να χτιστεί η εμπιστοσύνη, και είναι δύσκολο να ανακτήσει αν είναι σπασμένα

Εμπιστοσύνη χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί στην αρχή μιας σχέσης. Αν η σχέση σας είναι νέα, να δώσουν προσοχή και να περιμένουμε και να δούμε κατά πόσο η εμπιστοσύνη μεγαλώνει και επεκτείνεται όσο περνάει ο καιρός. Αναγνωρίστε ότι η εμπιστοσύνη ακολουθεί ένα σαφές σχέδιο στις περισσότερες σχέσεις. Αυξάνει την πάροδο του χρόνου, και το πιο εμπιστεύεστε το σύντροφό σας, τόσο περισσότερο ο σύντροφός σας είναι πιθανό να σας εμπιστευθεί σε αντάλλαγμα.

Όπως υποστηρίζουν και πιστός όπως είστε, δεν μπορείτε να κάνετε συνεργάτη εμπιστοσύνη σας. Για μερικούς ανθρώπους, να εμπιστευθεί τους άλλους είναι δύσκολη, επειδή είστε παγιδευμένοι συναισθηματικά στο παρελθόν. Επίσης, όταν ο σύντροφός σας σπάει την εμπιστοσύνη που οι δύο από σας έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου (π.χ., υπόθεση, τα τυχερά παιχνίδια, ή ξαπλωμένη), αυτό ονομάζεται προδοσία. Αυτές οι προδοσίες είναι οδυνηρή, γιατί είστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι ο σύντροφός σας, τον οποίο εμπιστεύονται, δεν είναι τόσο αξιόπιστη, αξιόπιστη, ή ειλικρινής όσο νομίζατε. Μπορείτε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη μετά από προδοσία, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά και αφοσίωση από την πλευρά και των δύο εταίρων.

Fran ήρθε πίσω για να με δει μετά από μερικές εβδομάδες. «Ο Γιώργος και είχα τελικά την εμπιστοσύνη συνομιλία. Έπρεπε να ρωτήσω George τις δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τη δέσμευση, την πίστη, και τις προσδοκίες του για τη σχέση μας. Ο Γιώργος είναι επίσης να δει έναν θεραπευτή για το θυμό που συνεχίζει να αισθάνεται προς την πρώην σύζυγό του.»Fran ήταν σίγουρα λιγότερο άγχος. Ανέφερε, επίσης, ότι και ο Γιώργος αποφάσισε ότι ήθελε πραγματικά να ασχοληθεί με το θέμα της εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Έχουν κάνει μια προσπάθεια να κάνει τις ασκήσεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ τους και πραγματικά απολαμβάνουν τους. «Είμαστε πολύ καλύτερα. Έχουμε όλα μιλήσουμε έξω τώρα.»